10 dolog - ami nem hiányzik otthonról
2014. február 17. írta: Utazolany

10 dolog - ami nem hiányzik otthonról

Észak India a maga bájos szeretetével szöges ellentéte Goának, amit itt szögeznék le: az én személyes meglátásom szerint nem reprezentálja Dél Indiát, inkább egy különleges egység, Portugál behatásként pontosan egy darab Európa. Azon belül is mi más, mint Magyarország a maga álszent, turistalehúzó, rideg, leszarós filozófiájával. Viszont így is képes kontrasztot teremteni az otthoni mindennapi élet és az itteni között. 

A listát írva még naiv kislány voltam itt Goán. Ma már egyre több hasonlóságot fedezek fel Magyarország és Goa között, talán ezért sincs honvágyam.

Szóval ami eredetileg nem volt feltűnő az otthoni mindennapi hangulattal szemben az a következő 10 dolog:

1.) A szabadidő pazarlása - depresszióra

Nem jellemző utcán, még a vendéglátóim is vidáman szűkítették le az életüket két történésre: A pénz hajhászására (két angol szót ismernek: customer és money - ügyfél és pénz), és a szünet nélküli turházásra. Ők a tipikus goai nyugdíjasok. Úgyhogy a depresszió nem jellemző az itteni emberek mindennapjaira. És ez jó! (mondanám hogy tanulhatnánk tőlük, mert milyen szegények, de nem mondom, mert az unalmas papolás lenne és nem olvasnátok a blogot)

Thaiföldön meg minden olajozottan működik, mindenki mosolyog, felemelő érzés bemenni egy boltba.

2.) Munka

Hehe.

Multiból jövök. Az az energiavámpírkodás ami otthon megy - elviselhetetlen. Hálás vagyok az összes fasz főnökömnek hogy elkergettek az országból, hogy ne maradjon más választásom csak a világot látás. Örök hálám üldözni fog kedves Maunika, Szilvi, Zoli, Péter, és a többi akinek már a nevére sem emlékszem. Ja de, Miki, a kedvencem. Nélkülük sosem lett volna lehetőségem egy harmadik tipusú találkozóra Darth Vaderrel a Bangkoki WC-ben.darth.jpg

3.) A boltokban a szeretet teljes hiánya

Nincs kisebb?! - na ez csak Goán és Magyarországon létezik. Egészen a mai napig hittem ebben a pontban, mígnem betértem egy boltba ahol a 45 rupiás cuccra rámnézve 50et mondtak. Mikor kiderült hogy nem tetszik hogy kerekít, közölte hogy a kormány nem ad ki több aprót ezért senkinek nincs aprója (ami nyilvánvalóan nem igaz), mindezt tévénézés közben, rám se nézve. Vettem a fáradtságot és elmagyaráztam hogy ő egy turistaövezetben van és Indiát képviseli minden betérő vendég előtt és nem szép dolog ránézésre felfelé kerekíteni egy összeget csak azért mert ő így jár jól, bár nyilvánvalóan ez őt teljesen hidegen hagyja. És akkor unottan ismételte hogy igen, cseppet sem érdekli. Ez otthon is pont így működik, viszont nem hiányzik. Ahogy a kedves csávó is emlékeztetett rá.

4.) Meleg víz

Nehéz úgy próbálkozni a bőrfeszesítő hidegvizes zuhannyal, ha ott volt a lehetősége a meleg víznek. Nalátod, India ennyiben is megkönnyítette a helyzetem. Nincs választás - van feszes bőr.

5.) Hús

Igaz lehet a mondás hogy a húst csak azért tudjuk megenni mert anno ősember korunkban csak a választás lehetőségével akart éltetni a természet. Ha mamut jött, azt ettük, ha gabonamező, azt ettük. Így nem haltunk ki. De ha minden mindig rendelkezésünkre állt volna akkor ez mind másképp alakul. Tudván ezt a tényt, elgondolkodom hogy van-e értelme (és itt jön a duplacsavar) szar minőségű húst enni. Továbbra sem az bánt hogy megölik a szegény állatokat, hanem inkább az hogy előtte szarral etetik őket és nem mozognak, így nem azt kapjuk ami anno ősemberkorunkban a menün szerepelt. Pont olyan becsapása a szervezetnek mint a cukormentes cukor. Én azon az állásponton vagyok hogy ha már eszem húst, az legyen jó. Ahogy itt mondják, vidám tehén legyen. Persze ezt a tejtermékre értik. A kis naivak. :-)

6.) Csicseriborsóbablencse

Érdekes, hogy az otthonival ellentétben itt nem vagyok rájuk allergiás. Hogy ez vajon a szállítás miatti tartósításból, az eu szabályzásból vagy a több napsütésből ered, nem tudom, mindenesetre örülök neki.

7.) Okt 23

A lehangoló egymás nyakát szorongató nemzeti ünnepek. Örülök hogy kihagytam.

8.) Harisnyanadrág

Meleg van! Jeeeee!

9.) Hajléktalanok

(itt nincs), egy kicsit mindenki az.

10.) Balaton, Túró Rudituro-rudi.jpg

:-)

süti beállítások módosítása