A Paradicsom - Koh Samed Szigete
2015. március 28. írta: Utazolany

A Paradicsom - Koh Samed Szigete

Bár a szállásunk a kikötő közvetlen közelében volt, mégsem zavart a hajóforgalom. Inkább érdekes volt mint zavaró. Mivel ez egy kicsi sziget, a folyóvizet hajóval hozzák. Tehát a szárazföldi víz bekerül a hajótestbe, ahonnan kifolyatják tartályokba, amit később elosztanak és eljuttatnak a szállásokba. Képzelhetitek milyen tiszta volt az a víz. Maradt a jól bevált palackozott vizes megoldás.

Ilyenkor mindig eszembe jutnak azok a csodálatos képek Thaiföldről. Cölöpökön álló bungalók, kristálytiszta víz, zen hangulat. Ilyen biztos van csak annyiért, amennyiért nem érdemes ide elrepülni. A legközelebbi javasolt strand elsőre fehér homoknak és kék tengernek tűnik, de ha közelebb megyünk, akkor kiderül az igazság. Egyrészt a kóbor kutyáktól folyamatosan féltem, másrészt a helyiek annyira teleszemetelik a tenger vizét, hogy az számomra tényleg felfoghatatlan. Hogy honnan tudom hogy ők voltak? Nos. A szemét maga olyan tárgyak összességéből áll össze, amit külföldi eleve nem vesz meg. Egy kevésbé koszos és büdös partszakaszon végül megmártóztam a vízben, ami amúgy nagyon meleg, kellemes volt. Kijőve elúszott mellettem egy műanyag kajahordó doboz fedele, nem sokkal később maga a doboz is. Zacskók mindenhol. Siralmas látvány, ami csak attól szép lehetne ha nem szemetelnék tele.

Thaiföldön két dolgot tehetsz. Európai árakat fizetsz (hagyod magad lehúzni) és szereted az országot, vagy féláron (ami még mindig nem a helyi ár) megkapsz mindent, de egy idő után belefáradsz  a nem éppen kedves hangvételű alkudozásba és fásultan, kiábrándultan, kimerültebben mész haza mint ahogy eljöttél. 

A szigeten bárhova mész, mindenhol belépőt kérnek. Egy utca, vagy maga a sziget, tökmindegy csak adj pénzt. Ott áll a kislány és nyújtja a markát. Még egy tábla is felhívja a figyelmet arra hogy helyinek 40, turistának 200 BHT (kb 1800 Ft) a belépő. Ajjj de szeretem Thaiföldet! 

Délután motorral bejártuk az egész szigetet cirka egy óra alatt. Találtunk is egy szép partot ahol a szállások 100 000 Ft/éjszakánál kezdődtek. Namost mitől is jobb ez mint Görögország? Repjegy+busz+szállás? Hát kinek éri ez meg? Európaiaknak biztos nem.

Beköszöntött a monszun időszak. Szerencsére csak éjjel esik, de akkor nagyon. Még élvezem, de jó lesz innen hazamenni.

Szerencsére csak két éjszakát töltöttünk ezen a fantasztikus helyen, csak a remény tartotta bennünk a lelket, hogy esetleg a következő, nagyobb sziget talán jobb lesz. 

Ha pontoznám az élményt, Koh Szemét szigete 5-ből nálam 1 pontot kapna. De még így is születtek jó képek. 

A szoborpáros kép lejjebb egy összehasonlítás hogy ne döljetek be az interneten látható manipulációnak. (Szép kép és a háttér)

Na és következzenek a képek:

samed1.jpg

samed2.jpg

samed3.jpg

samed5.jpg

samed6.jpg

samed7.jpg

img_20150325_204854.jpg

samed10.jpg

samed11.jpg

samed12.jpg

Netről letöltött álom kép. Még jó, hogy ide akarsz jönni! Hát hova máshova?samed13.jpg

És a photoshop előtti kép, amit én lőttem.
samed14.jpgsamed9.jpg

 

süti beállítások módosítása