Életem legjobb Indiai kajáját Dublinban ettem (amúgy Londonban vannak a legjobb indiai kaják, csak nem éltem ott), meg is kérték az árát annak a bárány madrasnak.
A jóga tanfolyam végeztével felcsaptam jógaoktatónak, de az órák közötti időt is hasznosan szerettem volna eltölteni, így esett a választásom egy főző-tanfolyamra, ahol 2 főétel, 2 rágcsálnivaló köret és egy isteni finom tea titkos receptjébe avatott be Mr. Vijay, a tanárom. Persze madrast nem főz, mert az észak közép india, nem is hallott róla....
A kajákat mi választottuk ki, így megtanultam GLUTÉNMENTES chapatit azaz, dosát készíteni. Ennek rizs az alapja, turmixgépben kell péppé trancsírozni, míg palacsintaszerű állaga nem lesz, és úgy kisütni.
Najó, leírom ide a receptet, aztán várjatok otthon ilyennel, mert finom, egészséges és olcsó!
Figyelem, rendkívül bonyolult recept, senki ne próbálja szülői felügyelet nélkül!
Szóval az összetevők 4 személyre:
- 2 pohár fehérlencse (opcionális, lehet helyette mungóbab vagy rizs)
- 2 pohár fehér vagy barnarizs
- víz hogy ellepje
- 2 evőkanál olaj, vagy ghi
- csipet só
- Legalább 2 órán át áztat, ledarál, kisüt, eszik
Hogy mihez esszük? jó kérdés. Szószos kajákhoz, pl Dal Fry, vagy Alu Gobi. Amibe tunkolnánk, vagy beletekernénk a kaját. Pont úgy viselkedik mint a chapati (vagy mint a tortilla). Ha kiszúrtam veled ezzel a kijelentéssel, olvasd el a következő bejegyzést.
Ő Mr. Vijay.