Goa - Arambol beach
2013. december 25. írta: Utazolany

Goa - Arambol beach

Goa Goa Goa! Mindenki álma India híres Côte d'Azur-je: Goa. Most hogy láttam, mi ez pontosan, értetlenül tárom szét a karjaimat hogy WTF?! Bedőltem egy világméretű marketingnek! Goa ugyanis semmiben sem különb Horánytól. Nem mondom hogy fos, de maradjunk egy OK-ban. Legalábbis Arambol beach. Az is lehet hogy 2 km-re vagyok a világ legcsúcsszuperebb óceánpartjától. Itt is homokos a tengerpart, csakúgy mint sok más ezer strandon Európában. Goának sincs tengerpartja, az óceán meg menő. Ha meghalnál egy csésze kávéért, csak nescafét kapsz (ez egész Indiára igaz), húst bár árulnak, de csak azért hogy bezsebeljék a napi bevételt. Hogy utána mi történik veled, azt nyugodtan rábízhatod a Jóistenre, itt ugyanis keresztény, római katolikus a vallás. Itt aztán nincs honvágyam. Ugyanúgy lehúznak az étteremben, az alkoholt kicsit vizezik (1 dl bacardi húzóra = egy jó pohár víz hatása), a papírfalakat hangszigeteltnek feltételezik mikor éjjel 3-kor őrült módjára bömböltetik az "I'm a Barbie girl"-t. Akkor már inkább Horány! Horány tisztább, kuss van, békében nyugodhatsz a (fehér homokos! eheheh :-P) parton, nem zaklat senki a használhatatlan árujával/fültisztítással/koldulással/csak simán a személyével, és nem utolsó sorban az Európai Unióban található. lsmét hálával tartozom Indiának hogy megmutatta, otthon mindenem megvan.

Arambol és Palolem beach nyomokban tartalmaz egy kis Indiát, de leginkább az Oroszországnak mondanám. A menü oroszul szerepel, a kaják is oroszok. Borsch,scsi, gombás sültkrumpli, még kvasz is kapható. Orosz rajzfilmek csendesítik a gyerekzsivajt az éttermekben és a fültisztitó zaklató bácsi is oroszul szólít le. Hú ez a csávó annyira pofátlan, később részletezem, miért.

Goa nem csak a tökéletesnek hitt óceánpartjáról híres. A másik fő profilja a drog. Itt legális a fogyasztása, külön nyomatékosítani kell a kávézókban, hogy drog nélküli sütit kérsz, igen jól hallotta, "bez" drog  (ahogy az orosz mondja). Ingyen betéphetsz éjjel és nappal, elég csak emberek közé menned és mélyen leszívnod a levegőt. Fű, gomba a fő profil. Kétszer is meggondolom mikor "hash brown potato"-t rendelek, hogy vajon ők is ugyanazt értik alatta, amit én. A taxis (http://keletikenyelem.blog.hu/2013/12/22/goa_palolem_beach_599)  barátom mesélte, hogy ez a környék 10 évvel ezelőtt tényleg maga volt a paradicsom, de a elárasztották az ő szavaival élve „feketék”, akik a keményebb drogokat terítik. Itt találkozik a kereslet és a kínálat. Oroszországban vannak szabályok, itt nincsenek. A közlekedés éppen ezért életveszélyes: míg egymás közt tökéletesen kommunikálnak a forgalomban az indiaiak, amint közéjük keveredik pár drogos sofőr, ott vége mindennek. Karambolok, balesetek, néha egy-egy negyedbe mészárolt holttest darab díszíti a városok utcáit. Szerencsére én magam nem láttam ilyet, de hiszek az embernek. A helyi közösségi facebook oldal szerint rendszeresen történnek erőszakos cselekmények, úgyhogy vigyázok magamra. Eddig nem éreztem veszélyben magam... Max élesben alkalmazon a meditáció órán tanultakat.

4 hétig leszek Arambol beachen. Addig tart a 300 órás tanfolyam 200 órás része. Ötöd magammal vetem bele a jóga mélyebb bugyraiba, elsősorban magam miatt, másodsorban azok miatt akik nem akarnak vagy nem tudnak ide eljönni.

Egyet mondhatok: ha igazán érdekel a jóga, mint filozófia, akkor NE Goára gyere. Itt nem tudsz feltöltődni. Észak India! Az itteni tréning is Dharamsalában székel csak a hideg elől menekülnek a kurvadrága igénytelen lehúzós átverős sznob Goára. 

A következő bejegyzésben folytatom, addig is jöjjenek a képek.

Indiába nem hétvégére ugrasz be. Vagy hozol elég cuccot, vagy kézzel mosol. Vagy elküldheted a "tisztítóba". Ebben a mosodában mosógéppel mosnak:

2013-12-17 12.59.30.jpg

Az első szállásom a tréning idejére:

DSCF7355.JPG

És még jógáztunk is (ez az Urdwa Mukha Svanasana - Felfele néző kutya):

DSCF7617.jpg

Ez a madár várt rám minden reggel:


DSCF7340.jpg

A kis gyufaárus lány:

DSCF7306.JPG

És a híres nevezetes Drumming vagy Drummers' circle:

DSCF6662.JPG

És a bolhapiac:

DSCF6645.JPG

Helyi lakos - egyedül ők jogosultak zaklatni a pihenésre vágyó strandolókat. A nem helyieket megbünteti a rendőr.

DSCF7787.JPG

Reggeli a szépséges Mártával (a csoport többi tagja az asztalnál ül):

DSCF6428.JPG

A halászok most érkeztek meg az éjszakai halászatból. Csendélet varjúval. Nekem erről a képről Hemingway: Akiért a harang szól c könyve jut eszembe.

DSCF7299.JPG

Egyél húst - egy jó csirkepaprikásra mindig jut idő:

DSCF8586.JPG

Tehenek helyett inkább disznók rohangásznak az utcának nem nevezhető ösvényeken. Tiszta és rendezett táj segíti a spirituális feltöltődést.

2013-12-12 07.45.40.jpg

 

süti beállítások módosítása