Pattaya beach 9 pontban összefoglalva
2015. március 21. írta: Utazolany

Pattaya beach 9 pontban összefoglalva

Reggel nagy nehezen rávettem magam hogy felkeljek, és kimozduljak a kellemes légkondis szobából. Nem voltak elvárásaim, mivel még nem voltam Thai kikötővárosban. Tehát ez nem egy tengerpart, hanem kőkemény kereskedelmi város. Mocskos, bűzös. Úgyhogy igazán kellemetlen meglepetés nem érhet. Nem is ért. Viszont ma is tanultam valami újat.

pattaya_beach.jpg

Ez itt a térképen az a beach, amit ma felfedeztem. Az egész bal felső kanyar az aranypart. A kék kör jelzi a kávézót ahonnan írok. Itt egy link a térképhez: https://www.google.co.th/maps?source=tldsi&hl=hu 

 Tehát akkor Pattaya 9 pontban összefoglalva: 

1.) Itt az orosz a második nyelv. Angolul nem is érdemes próbálkozni. Ő oroszul válaszol. Végülis imáim meghallgattattak, végre erőltethetem a nyelvet. Anyám büszke lesz rám.mockba.jpg

2.) A fenti okból kifolyólag az orosz kultúra van jelen, ergo az amúgy alkuképes thai nép itten nem alkuszik, itt menő a felüllicitálás. Ha egy 50 BHT-t érő nadrág 300 BHT-ért van kirakva, az orosz nagy pöffeszkedve 500at ad érte. De lehetőleg lássák is hogy ilyen sok pénze van. Szóval nekem esélyem nincs azt a nadrágot mondjuk 200-ért megvenni. 

3.) Bár már jártam Thaiföldön, mégse zavart, az idősebb európai férfi - fiatal thai lányka páros. De most már nem tudok hova nézni hogy ne lássam őket. Borzasztóan vérzik a szivem ezekért a lányokért. Amúgy a férfiakat sem értem. Nekik tényleg mindegy, kibe (m)ártják magukat, csak éljen és mozogjon? Ezek a lányok nem tűntek boldognak. Sőt! Már fiatal szépséges arcú fiúkat is láttam ma helyi lánykákkal, akiket tuti itt szedtek fel. Mondjuk remélhetőleg az igazi románc (egy nagy lófaszt, tudom, de azért hadd maradjak meg ebben a hitben, köszi). Hmmm, vajon rólam mit gondolnak hogy egyedül flangálok az utcán és beülök helykre.... te atyaég! Már a reptéren is lekurváztak hogy nem dolgozom (Najó, ez igazából úgy hangzott, hogy "mit dolgozol?" - semmit, épp most mondtam fel az állásomból - "Áá, akkor "életművész" vagy?")

4.) Aki azt gondolná hogy Pattaya egy szex-metropolisz, az igencsak téved. A "Blood test" (vérteszt) feliratok csak az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet, ugyanígy a "Viagra" hirdetés is csak a Pfizer egyik reklámja. Gondolnak ők a napon elfáradt turistákra is a "short term rooms" azaz szobák rövid távra cégérekkel. A női wc-ben egyet fizet kettőt kap óvszer akció van. Micsoda tudatos nemzet, hogy itt a nők felelőssége is az óvszer!

p1000832.jpg

 

img_20150321_150642.jpg

p1000836.jpg

5.) Kurva meleg van.

6.) A kávé továbbra is frissen őrölt Nescaféból készül. Brrrrrr!

7.) Hatalmas vezetékek lógnak az utcán a járókelők feje fölött.

2015-03-21_13_33_47.jpg

8.) Wifi kódot csak fogyasztás esetén adnak. Érthető, de vajon mi történhetett itt, hogy ezt nyomatékosan előre közlik?

9.) Újdonság (számomra) a vízautomata.

2015-03-21_13_46_15.jpg

Az emberek amúgy kedvesek, ma már udvarias súgást is kaptam a fülembe: "Sexy girl!" Nem rossz egy 70 éves helyi thai bácsikától. Az étterem, ahonnan ezt a bejegyzést írom, viszonylag kultúrált. És a zene meglepően jó! Most épp a Beatlestől a Strawberry Fieldset játsszák. https://www.youtube.com/watch?v=nehRB1FTeTo 

Ez itt a Siófok aranypart a maga lehúzásával és lelketlen csillogásával. A thaiak alapvetően kedves emberek, de ahol túlnyomórészt lelketlenek a turisták, ők is azokká válnak. Szerencsére találkoztam egy két normális kedves helyivel, akik nem akartak rámtukmálni semmit, mosolyogtak és örültek a 30 fokos párás melegnek.

 

p1000841.jpg

 

 

süti beállítások módosítása